Mijn Feelgood Leesavontuur: Zon, Verrassingen en feelgood en tienerboeken

Tijdens mijn leesvakantie in juni op Zakynthos had ik eindelijk tijd om weer wat boeken te kunnen verslinden. De zon scheen, de verhalen boeiden me van begin tot eind, en ik werd ondergedompeld in een wereld van romantiek en tieners op dit mooie eiland.

Onder de Spaanse Zon – Anna Thomas   

Ik verwachtte een zonnig avontuur in Spanje, maar dit boek is een voorafje. Het verhaal leeft toe naar een jubileumfeest van drie stellen en pas hierna besluiten de vriendinnen impulsief om naar Spanje te vertrekken.

Het boek boeide me vanwege goed neergezette personages, maar ik vond het einde een beetje teleurstellend, het verhaal wordt niet goed afgesloten en dwingt je hierdoor om ook het vervolg te lezen als je meer wilt lezen. Ook vond ik de schrijfstijl in het laatste hoofdstuk minder, alsof het eide nog niet goed herschreven was. Desalniettemin verdient het verhaal drie hartjes, dankzij de meeslepende setting en de zorgvuldig uitgewerkte personages.

Aan alle Jongens van wie ik hield – Jenny Han  

Jenny Han heeft met dit boek een heerlijk tienerverhaal geschreven dat je hart verwarmt. De hoofdpersoon Lara Jean heeft liefdesbrieven geschreven aan jongens, maar deze nooit verstuurd. Iemand anders blijkt deze brieven alsnog te hebben verstuurd. Een groot drama, want een van die brieven is aan de ex van haar zus.

De schrijfstijl van Jenny Han leest prettig en de personages zijn leuk. Ondanks dat het een voorspelbaar tienerverhaal is wil je blijven doorlezen. Dit boek verdient zeker vier hartjes.

Razend – Lis Lucassen   

Razend is deel twee van een serie, maar kan ook los worden gelezen. Dit deel gaat over Stef, een van zijn vrienden ligt in coma en het verhaal bouwt op naar de oorzaak hiervan en waarom Stef een schuldgevoel hierover heeft.

Ik heb meerdere boeken van Lis Lucassen gelezen en vind haar een prettige schrijfstijl hebben. Dit is een van haar oudere boeken en voldeed niet aan mijn verwachtingen die ik vooraf had. En toch is het verhaal zeker niet slecht en krijgt van mij drie hartjes.

Geek Girl Blundert Door – Holly Smale  

Geek girl blundert door is deel twee van de Geek girl serie van Holly Smale. Deze serie gaat over Harriet Manners, een onhandige tiener, die allerlei grappige situaties meemaakt. In dit deel gaat ze naar Japan voor een modellen klus en stuntelt ze zich door deze klus heen.

Het verhaal is clichématig is, maar wel met een flinke dosis humor. Het was een plezier om te lezen en verdiend daarom vier hartjes.

Voor deze vakantie had ik ook Nu we hier toch zijn van Chantal van Gastel meegenomen, maar die heb ik nog niet gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *