Selfpubber

Een selfpubber, of ook wel indie auteur genoemd schrijft niet voor een uitgever, maar doet alles zelf. Een boek uitgeven doe je niet zomaar, er komt veel bij kijken. Naast schrijver ben je je eigen uitgever en doe je ook zelf de marketing.

Selfpubber 1.0: Bitterzoet

In 2016 ben ik het selfpubber avontuur aangegaan en heb ik de chicklit roman Bitterzoet uitgegeven. Zonder goede voorbereiding en veel te snel. Ik heb toen veel fouten gemaakt. Toch ben ik blij met deze ervaring. De fouten van toen neem ik nu mee in mijn voorbereidingen, zoals dat je je sommige dingen waar je niet zo goed in bent moet uitbesteden, zoals cover design. En dat een redacteur ook héél belangrijk is.

Selfpubber 2.0

Deze keer ben ik beter voorbereid. Er is inmiddels ook een grotere groep selfpubbers met een online community en dankzij de opkomst van e-boeken en luisterboeken zijn er veel meer mogelijkheden. Daarnaast heb ik in 2018 voor Hebban Feelgood een aantal selfpubbers geïnterviewd zoals Emma Anna, Liz Harteveld, Saskia Oudshoorn en Marijke Vos. Voor ik aan deze interview reeks begon twijfelde ik nog of ik met mijn volgende boek wilde gaan selfpubben, of een uitgever zoeken. Een paar auteurs schrijven inmiddels voor een uitgever. Maar de voelbare passie tijdens deze interviews heeft mij enthousiast gemaakt om opnieuw te willen selfpubben.

Momenteel ben ik met een redacteur bezig met de voorbereidingen om mijn manuscript Rozen verwelken publiceerbaar te maken. Mijn doel is om dit najaar te kunnen publiceren in het Nederlands. In 2023 hoop ik mijn boek ook in het Engels en Duits te publiceren. Ik houd jullie op de hoogte.

Rozen verwelken

Alexandra’s beste vriendin vertrekt voor een jaar naar het buitenland. Maar dan ontmoet ze haar jeugdliefde opnieuw. Hij is zo charmant. Zij is verliefd en wil hem terug. En wraak nemen op Marlon. Want het is Marlons schuld dat ze niet meer bij elkaar zijn.

Marlons beste vriendin is boos op haar en vertrekt voor een jaar naar het buitenland. Ze heeft geen werk en geen vriendin meer van wie ze ongegeneerd geld kan lenen. Er moet iets veranderen in haar luie levensstijl.  Haar rivale Alexandra doet aardig tegen haar, maar zit er een echte vriendschap in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *